Πρόγραμμα γραπτών εξετάσεων Ιουνίου 2024

Πρόγραμμα γραπτών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2024

Attachments:
FileFile size
Download this file (telikes.pdf)telikes.pdf538 Kb

Πρόσκληση παρουσίασης των ιστορικών πολιτιστικών προγραμμάτων - Παρουσίαση των γλυπτών του Αντώνη Μορφόγλου

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση των πολιτιστικών μας προγραμμάτων "Τόπων Μνήμες - Ανθρώπων Θυσίες" και "Οι Γειτονιές της Προσφυγιάς στην Εθνική Αντίσταση και στους Κοινωνικούς Αγώνες". Ελάτε, να περιηγηθούμε μαζί στα πέτρινα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, του Εμφυλίου Πολέμου και της Χούντας των Συνταγματαρχών. Οι Αγώνες των Ανθρώπων που θυσιάστηκαν μας βοηθούν να μην ξεχνάμε, να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον! Παράλληλα, έχουμε τη χαρά και την τιμή ο γλύπτης Αντώνης Μορφόγλου να μας παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά, εμπνευσμένη από τα καμένα δάση της Βόρειας Εύβοιας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021.

 

Ώρες ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων

Παραθέτουμε πίνακα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και τις ώρες κατά τις οποίες θα ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες για την πρόοδο των μαθητών/μαθητριών.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2023-2024

Η ανάρτηση αφορά το τρέχον ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων σχολικού έτους 2023-2024. Σε περίπτωση αλλαγής του θα γίνει επικαιροποίησή του.

Έναρξη σχολικού έτους 2023 - 2024: Αγιασμός και διανομή σχολικών εγχειριδίων

Η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη του σχολικού έτους 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09.00 π.μ. Στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών θα βρίσκονται τα λεωφορεία του σχολείου τα οποία θα κινηθούν ως εξής:

·         Ευθεία, 1ο δρομολόγιο: 8.30

·         Ευθεία, 2ο δρομολόγιο: 08.45

·         Άνω Πέραμα: 08.30

Η επιστροφή των μαθητών με τα ίδια λεωφορεία ορίζεται στις 10.00 π.μ.

Η διανομή των σχολικών εγχειριδίων και η ένταξη των μαθητών σε τμήματα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 08.15 π.μ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2023

Στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2023.

Στοιχεία εγγραφής μαθητών / τριών όλων των τάξεων - Επικαιροποίηση στοιχείων - Ατομικό Δελτίο Υγείας

Στα αρχεία pdf  που συνοδεύουν την παρούσα ανακοίνωση μπορείτε να βρείτε:

·    Τον σύνδεσμο για καταχώριση των στοιχείων των νέων μαθητών / τριών της Α` Γυμνασίου, καθώς και για ενημέρωση – επικαιροποίηση των στοιχείων των μαθητών / τριών της Β` και Γ` Γυμνασίου εν όψει του νέου σχολικού έτους 2023 – 2024. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Οι μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου καταγράφουν τα στοιχεία τους ΜΟΝΟ αν έχει γίνει κάποια αλλαγή σε σχέση με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά. Σε διαφορετική περίπτωση (δηλαδή αν δεν έχει γίνει καμία αλλαγή)  δεν απαιτείται καμία ενέργεια. 

·       Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Γυμνασίου.

Ενημέρωση για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών / τριών για το σχολικό έτος 2021 - 2022

Στο συνημμένο αρχείο που ακολουθεί σε μορφή PDF, μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ενημέρωση για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών / τριών για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Χωροταξική κατανομή μαθητών / τριών Γ τάξης - Επιλογή τύπου Σχολικής Μονάδας

Στο πλαίσιο της χωροταξικής κατανομής αποφοίτων Γυμνασίων σε Λύκεια, παρακαλούνται οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών / τριών της Γ` τάξης να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση που συνοδεύει την παρούσα ανακοίνωση, συμπληρώνοντας τον τύπο Λυκείου που επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους, τα στοιχεία του και με ιδιαίτερη προσοχή την οδό της μόνιμης κατοικίας τους.

·         Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των οδών που οριοθετούν το οικοδομικό τετράγωνο της μόνιμης κατοικίας.

·         Οι γονείς – κηδεμόνες θα πρέπει να επισυνάψουν ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ή ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

Η υπεύθυνη δήλωση και το αντίγραφο λογαριασμού ή βεβαίωσης κατοικίας να αποσταλούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέχρι την Παρασκευή 04/12/2020 στο mailτου σχολείου This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ως εξής:

·         Τα έγγραφα θα σκαναριστούν και θα αποσταλούν στο παραπάνω mail του σχολείου.

·         Με φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο και αποστολή στο mail του σχολείου.

Τόπων μνήμες - Ανθρώπων θυσίες: Παρουσίαση ιστορικού - πολιτιστικού προγράμματος

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00 το σχολείο μας παρουσίασε το ιστορικό ? πολιτιστικό πρόγραμμα «Τόπων μνήμες -  Ανθρώπων θυσίες», το οποίο παρακολούθησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς ομάδα μαθητών της Γ` τάξης. Στα αρχεία PDFπου ακολουθούν μπορείτε να βρείτε την πρόσκληση για την εκδήλωση, καθώς και το βιβλίο που δημοσιεύσαμε στο πλαίσιο της εργασίας μας.

Η απώλεια του συναδέλφου Δημήτρη Πασχίδη

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 έφυγε ο αγαπημένος μας φίλος, συνάδελφος και δάσκαλος, Δημήτρης Πασχίδης.  Όλοι εμείς, οι συνάδελφοί σου, οι μαθητές και οι γονείς σε αποχαιρετούμε με την αγάπη μας και σε ευχαριστούμε για την πίστη και την αφοσίωση στους ανθρώπους, την πολύτιμη προσφορά σου στο σχολείο μας, καθώς και για την ανιδιοτέλεια και την αξιοπρέπεια που μας δίδαξες. Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας.

 Η κηδεία του Δημήτρη Πασχίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ στο Γ` Νεκροταφείο. Την αγάπη τους προς τον Δημήτρη εκδήλωσαν με την παρουσία τους πολλοί μαθητές του, γονείς, εκπαιδευτικοί και η ΕΛΜΕ Πειραιά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Το κείμενο που ακολουθεί είναι απλά ένα σύντομο αντίο με την αγάπη μας.

Τιμητική διάκριση στο σχολείο μας

Με μία καλαίσθητη αναμνηστική πλακέτα το Παράρτημα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ ? ΔΣΕ τίμησε το σχολείο μας για το ιστορικό ? πολιτιστικό πρόγραμμα «Η Μάχη της Ηλεκτρικής ? Ένα χρονικό Αγώνα ενάντια στο φασισμό». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» στις 31 Ιανουαρίου 2016 με αφορμή την κοπή της πίτας του Παραρτήματος, προβλήθηκαν αποσπάσματα από την παρουσίαση της δουλειάς μας, ενώ εντυπωσίασαν τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κερατσινίου ? Δραπετσώνας με το χορό και το τραγούδι τους.

Ωράριο λειτουργίας 3ου Γυμνασίου

 

1η ώρα

08.15 ? 09.00

2η ώρα

09.05 ? 09.50

3η ώρα

10.00 ? 10.45

4η ώρα

10.55 ? 11.35

5η ώρα

11.45 ? 12.25

6η ώρα

12.35 ? 13.15

7η ώρα

13.20 ? 13.50

 

Ευχαριστήρια Αναφορά

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς κα Μαρία Παπαστεργίου και κο Δημήτρη Μητρόπουλο για την πολύτιμη υποστήριξή τους στη δημιουργία της ιστοσελίδας του 3ου Γυμνασίου Περάματος.